BullStaff

Jag är en Staffordshire bull terrier ägare och därför var jag tvungen att starta denna blogg mitt i Corona krisen 2020. Vi här hemma är hund vana och efter 13 år med våran trogna vita schäfer så gick vi 2 år utan hund….

Det var 2 år som var tomma – Våra barn hade aldrig levt utan en hund så det var hårt för dom. Våran dotter Sarah på 13 var den som drev på att vi skulle ha en hund igen.

Våra vänner har en liten hund som vi skulle passa när dom reste till familjen i nord Amerika. Detta startade resan till en ny hund.

Vi var klara över att vi inte ville ha en stor hund som våran gamla Zimba. Men en hund som var enklare att ta med oss, och att få andra att passa om vi nu skulle resa.

Vi tittade på Boston terrier för att dom var söta och hade den riktiga storlek. Men något sade oss att vi ville ha en liten (riktig) hund. En liten hund med hjärta och vilja. En hund som inte går i sönder.

Så kom vi in på Bull terriers.

Vi sökte överallt och såg allt på YouTube. Snackade med terrier ägare och föll pladask för rasen (Staffordshire bull terrier) efter månaders sökande.

Av en slump så kom en News feed upp på Facebook från en vän som precis hade får valpar (Staffordshire bull terrier) valpar.

Så jag skriver til henne och får svaret att alla är reserverade, men om något händer så är jag först på listan.

Efter ett par veckor så får vi lov att komma och se dom. Det var bara en hane kvar då ett par hade sagt nej i sista ögonblick. En svart och en blå. Ett par som hade reserverat var före oss. Dom hade inte sett dom ännu så dom hade förtur.

Vi älskade båda dessa valpar och väntade spänt på vilken som blev våran?

Ärligt så var vi helt sjuka med den blå valpen.

Och så ringer våran vän en vecka senare och säger att den blå är våran om vi vill ha den?

Klart vi vill skrek jag i telefonen!!!

Och så fick vi våran blå baby som heter Boss och är 2 år nu.

Vi bor i Danmark / Fredrikshamn sedan 1995 🇩🇰 🇸🇪